2018年1月17日星期三

▌保養 ▌係時候保養一下眼周 ♥ Ultherapy®眼部輪廓拉提療程...*

成日都有朋友問我用咩牌子的眼霜、眼膜先去到黑眼圈同眼袋我每次都答其實搽眼霜敷眼膜可以改善到的真的很少很少畢竟儲左咁多年的問題都唔會咁容易搽下眼霜敷下眼膜就消滅到而且護膚品都只係停留係皮膚表層要深入到真皮淺層改善鬆弛及幼紋始終都係要靠機器....

而近年好流行的 HIFU, 身邊有唔少朋友都有試過搞到我都開始心癢癢
畢竟踏入3字頭之後皮膚都開始不敵地心吸力無以前咁緊緻尤其係眼紋及眼袋真係出賣年紀的孖寶!!!
尤其係對眼痴雙眼皮膠紙都愈來愈難固定塊眼皮喇再加上有眼袋同眼圈問題就算化左全妝對眼都好似好無精神咁...但係坊間太多地方都提供 HIFU 的療程又美國機又韓國機又分不同發數線數又有唔少報道都提醒消費者小心中伏要揀一間信得過的公司進行療程真係好難亦都因為咁而不了了之。



不過前陣子剛好接觸到 Neo Derm 旗下美容平台 gratus,看見平台上都有提供拉提療程 (由於同Neo Derm 合作過好多次對佢地所用的機器來源和人員的專業程度已經有一定信心)  
Neo DermUltherapy儀器的香港總代理加上療程保證係由醫生主理同埋明碼實價所以就令我決定獻出第一次喇!
佢地所提供的拉提療程Ultherapy 同一般韓國機HIFU不同,Ultherapy除左係全球唯一獲美國FDA認證的非侵入性拉提醫學美容療程外,效果都比一般HIFU更持久,一次療程就已經可以持效一年,相當吸引!



gratus 其實係一個一站式個人醫美自選平台,大家可以係入面選購醫美產品同療程。由於呢個平台連接著龐大的醫生網絡,所以購買療程之後可以自己揀選不同的醫生及診所去進行療程
今次我揀左銅鑼灣
 PER FACE Aesthetic 的醫生幫我打Ultherapy, 第一次黎PER FACE AestheticSPA, 環境好大,感覺舒服首先會有親切的姨姨比花茶我飲仲問我餓唔餓話有餅食!然後就會由專業的美容顧問幫我進行分析確保現時皮膚及身體狀況適合進行療程。


講多少少資料先,  Ultherapy原理係以高能量聚焦超聲波將能量直達3-4.5mm肌腱膜,  利用超聲波的熱能令肌腱膜收緊,從而承托好骨膠原避免流失,另一方面亦會剌激膠原增生,令皮膚回復緊緻有彈性。
Ultherapy可以在四個主要部位進行:
♥ 提升眉眼線,淡化眼紋
♥ 拉提腮線,面頰線條
♥ 改善下顎線條,收緊雙下巴
♥ 緊緻頸部線條,褪減頸紋
而我今次所做的療程係針對眼紋、眼袋、眼皮下垂等眼周問題的眼部輪廓拉提療程。


呢部就係進行療程的儀器療程期間醫生會透過DeepSEE實時影像技術,監察超聲波能量的輸送位置確保對準適當的肌膚深度安全同時達至最佳效果~自己一路做都可以一路望住架!


搽好舒緩膏後大概等30分鐘就準備開始喇!!

醫生好nice, 有不明白的地方都會細心解答開始前仲會幫我分析眼周問題原來我都有少少眼皮下垂自己都未必察覺到而且療程期間醫生仲會keep住問我感覺如何一邊做一邊會講解下一步話俾我知可能會有咩感覺令我好安心~
我原本以為打Ultherpay感覺會好似脫毛咁會有少少刺痛灼熱感但原來一D都唔痛亦唔熱
感覺似有靜電通過皮膚咁好搞笑


成個打Ultherpay的過程我諗都係10-15分鐘左右好快呀~
兩邊眼共70由於我兩邊無乜眼紋,  醫生主要針對我下垂問題去打,  另外就係眼底位置改善眼袋問題。


成個打HIFU的過程我諗都係10-15分鐘左右, 好快呀~
兩邊眼共70線, 由於我兩邊無乜眼紋, 醫生主要針對我下垂問題集中打額頭去提拉眼形, 另外就係眼底改善眼袋問題。


療程前後我都影左相做記錄剛剛打完會有少少紅!
剛剛完成療程當然唔會有wow!一聲的變化
不過會有即時拉緊的感覺而頭3個月係膠原蛋白增生階段,  肌膚收緊效果會係最明顯。
3個月後會慢慢增加膠原蛋白結構的緊密性達至長效的提升及緊緻效果打一次效果大概可維持一年當然都因人而異不過唔使2, 3個月又去打一次其實都已經比坊間好多療程方便得多。


我療程前後一星期都有拍照記錄暫時未見到明顯變化不過好期待3個月後的效果呀!!
講到最後一定要講返價錢首次購買Ultherapy眼部輪廓拉提療程的朋友仔可以 $1,888/ 的優恵價進行一次 (包括眼尾及眼底位置70), 登記連結傳送門https://www.gratus.com.hk/s/FJU46V 
更多療程資料可瀏覽:
gratus 網址www.gratus.com.hk 
gratus facebook專頁https://www.facebook.com/gratushk/ 

沒有留言:

發佈留言

▌日常 ▌四季都要用 ♥ Murnauer 除臭除臭除除臭噴劑...*

從小就特別大汗,稍微快步走路已經可以大汗淋漓, 近幾年氣溫愈來愈高,每年夏天都快崩潰了!其實不是討厭炎熱, 而是討厭出汗呀! 尤其不是因運動而出汗, 衣服沾上汗臭既不能即時換衣服也不能洗澡, 即使只有自己聞到陣陣汗味,也很討厭。 亦正因如此,我每年都會物色好用的止汗劑,可...