2017年1月8日星期日

▌保養 ▌一片搞掂夠方便 ♥ KOSÉ Clear Turn深層極緻修護EX面膜...*

KOSÉ 的產品一向都係走價錢唔貴而又質素又有一定保證的路線, 
成日睇廣告見到阿Sa賣呢款袋裝面膜好似好吸引, 最後終於有機會試!
足足試左半袋, 係時候分享一下感受喇~


高絲Clear Turn 深層極緻修護EX面膜 1包有40片, 係! 你冇睇錯, 係足足40片, 價錢只係$98, 計返都係$2 多少少有一片。
比起市面好多袋裝面膜, 價錢一d都唔輸蝕, 份量好夠, 拎上手真係相當重。


而佢既賣點, 就係專為30-50歲女性而設, 一片面膜就可以有8個護膚功效, 
可以代替化妝水、緊膚水、美容精華液、乳液、按摩、眼膜、面膜、乳霜!
係咪真係咁神奇呀?


根據資料顯示, 成份方面蘊含高保濕成分, 包括輔酶Q10、Lipidure®、摩洛哥油、膠原蛋白、透明質酸、天然保濕因子, 可以修復肌膚細胞, 加強肌膚機能性, 對抗日常傷害。
而它的
極.滋潤配方, 能有效軟化肌膚角質層, 令肌膚回復水潤光澤、飽滿彈性, 收細毛孔同時令肌膚回復緊緻。
而最重要既係, 呢款面膜係弱酸性、無香料、無着色, 對於皮膚的刺激相對會較低較安全。


打開面膜袋就見到40片面膜整整齊齊, 稍為用力擠一下都可以見到好多精華液!

面膜紙由日本製造, 而且係由對比KOSÉ 其他面膜加厚1.5倍的Beliseme棉籽絨製成, 
提升密著感, 可以緊貼眼角、嘴角處等微細部份, 而且能夠鎖緊精華, 提供更多美容液至角質層最深處。


鎖緊精華呢一點的確做得唔錯, 精華液雖然唔算多, 不過完全冇滴漏情況。
不過我還是比較喜歡薄身的面膜紙, 鼻翼位都係爭少少, 太陽穴位置莫名地闊XD



一般敷mask前我都會用toner打一打底, 既然呢款聲稱自己一片頂8樣skincare我就試試洗完面即刻敷~
敷10分鐘就取下。


本身因為缺水而泛紅的位置都有改善到, 所以整體膚色比之前均勻。
下巴中間的痘痘都有明顯舒緩!

仔細睇我個人覺得眼底乾紋都有少少滋潤到~~



水份的提升同想像中差不多, 頗滿意!
撕掉面膜之前我習慣都不會再沖水, 只會按摩至吸收。
通常袋裝面膜的精華一般都偏各清爽, 按兩按已經吸晒唔係好夠潤, 表表者係日本LU牌的袋裝面膜....
不過Clear Turn呢款就明顯覺得精華係滋潤型, 但完全唔笠, 試過之後唔搽cream都唔覺得繃緊, 而且短短十分鐘都會覺得皮膚柔軟左。
雖然效果不至於驚為天人, 但絕對對得起這個價錢, 日日敷都唔心痛, 而且袋裝面膜夠環保呢一點都係抵讚既。
個人認為早上用作快速補水最為適合, 之後上妝會好貼; 但如果作為laser treatment / facial 之後的急救用就未必夠力。


留意返KOSÉ COSMEPORT Clear Turn深層極緻修護EX面膜係萬寧獨家發售, 
想知更多產品資料可以瀏覽KOSÉ COSMEPORT的Facebook專頁:
https://www.facebook.com/kosecosmeporthk

沒有留言:

發佈留言

▌美髮 ▌旱髮救命護理 ! 變身自然又低調的玩色髮型...♥

明明染了髮不久, 但又心思思7月尾去左尖沙咀電髮, 結果髮質看起來糟透了... 10月中終於忍不住想去搞搞個頭, 朋友介紹旺角一間樓上小店比我, 睇過朋友之前分享的髮型照片都覺得相當唔錯, 所以我都好期待!! 這家樓上小店 Boom Hair 位於太子弼街, 其實係花園街...