2016年4月18日星期一

▌保養 ▌敷完亮白有彈性 ♥ Crazy Monkey 珍貴濟州馬油面膜...*

一直以為呢篇文早在3月中已經POST出, 但原來一直留在草稿入面.....
***
好記得去年冬天去日本旅遊時, 一時忘記日本比香港乾燥得多,
帶過去的skincare完全沒法滋潤到乾燥到爆的肌膚,
結果在中途不停在藥妝店找小小一枝的潤膚lotion, 而最常見的就是馬油產品。
但由於沒找到細size的, 所以最後都沒買xd
 

來自韓國的Crazy Monkey 珍貴濟州馬油面膜好像是我第一件接觸的馬油產品~
馬油一直比我感覺係滋潤型, 覺得在香港比較用不著,
但原來馬油含有豐富不飽和脂肪酸, 其中的亞油酸及亞麻酸可供給皮膚營養, 維持皮膚健康,
並可調節皮膚生理機能, 促進新陳代謝。
除左skincare之外, 仲會用來製造食品、醫藥保健品等等, 唔止「滋潤」咁簡單!


Crazy Monkey珍貴濟州馬油面膜就採用珍貴濟洲島純淨馬油及堅果油,
成份內的
馬油有保濕抗皺功效, 堅果油可以滋潤鎖水;
腺苷則可撫平皺紋;
而維他命B3就可以美白!

面膜包裝內唔算好多精華剩低, 敷上面之後我就用剩低的精華按頸~~

面膜紙係我最喜歡的材質!!
像雞蛋殼內層的"衣"~

這種材質不但貼面親膚而且有彈性, 剪裁亦很不錯~而且絕無滴漏精華的情況出現, 敷上20分鐘仍然覺得面膜紙濕濕的!!!!  


20分鐘後可以看到膚色整體有變明亮, 降紅效果相當唔錯
而且鼻旁眼底毛孔有明顯收歛~~


水份上升度唔算超級大躍進但都係滿意!!!!
overall黎講都好滿意, 特別喜歡面膜材質, 敷住都覺得無負擔好舒服!
另外, 面膜比較適合乾性及脆弱性皮膚 / 成熟性皮膚, 可作參考!

最後補上產品資料:
Crazy Monkey 珍貴濟州馬油面膜
$118/5片
莎莎有售

**產品由莎莎提供**







沒有留言:

發佈留言