2016年5月25日星期三

▌保養 ▌有得食有得玩 ♥ 仲打包 PETERTHOMASROTH 青瓜淨肌保濕凝霜...* ...

我覺得近年品牌舉辦的活動愈來愈有新意! 大家都應該認同令人印象深刻的活動先叫成功~~
而冬末的時候就出席了一個有得玩有得食的event!
仲拎埋非常適合夏天的產品返屋企~~~

到底係咩產品、咩event? 睇圖啦!!!

PETERTHOMASROTH 的皇牌產品一定係青瓜mask, 而今年就終於推出左引頸以待的多件daily care 產品喇!!
而 COOK 呢個字....就係字面意思, 有得煮野食!!!
今次的活動就係官塘Cooking Fever舉行, 入到黎真係好似屋企咁!! 仲有個open kitchen, 如果屋企咁warm就好喇~~


成間教室都係青瓜味!
因為我地準備整檸檬青瓜果醬呀~~~~講真, 我好中意食麵包搽果醬, 所以好期待!


原來都比想像中簡單! 都係切切煮煮, 難唔到我地啦!
而且仲有Cooking Fever導師不停從旁指導, 好快就入樽待涼了~~~

待涼期間就聽下到底PTR新成員有咩咁特別~

首先有青瓜淨肌潔膚泡沫 Cucumber De-Tox™ Foaming Cleanser ($390/200ml)
蘊含皇牌青瓜保濕精華,配合甘油及天然保濕成分,可溫和潔淨肌膚,同時防止水分流失。
另外更可以舒緩泛紅及敏感症狀,加上獨有的糖槭萃取精華,可有效帶走藏
於肌膚之中的污垢及老舊角質,深層潔淨肌膚。適合任何肌膚包括敏感肌。

皇牌產品, 唔使多介紹啦!
青瓜舒緩保濕面膜 Cucumber Gel Mask ($480/150g)
性質溫和的極速保濕面膜,具深層注水及舒緩的功效,能迅速軟化肌膚,用後肌膚柔滑亮澤。
建議於曬後或激光美容療程後使用,可迅速消除紅腫、鎮靜及舒緩
肌膚。
存放於雪櫃更可加強鎮靜及舒緩效果。適合任何肌膚,包括缺水肌及
敏感肌。

呢罐就係今次主角~~
青瓜淨肌保濕凝霜CUCUMBER DE-TOX™ BOUNCY HYDRATING GEL ($440/50ml)

以獨創活性水凝保濕科技Bio-Mesh Technology™,猶如高效鎖水薄膜般將活性保濕成分輸送至肌膚底層,
同時防止水分經由肌
膚表層流失,配合皇牌青瓜保濕精華透明質酸,有效排走肌膚毒素,鎮靜舒緩過敏症狀,肌膚回復健康水潤。
另蘊含具高效抗氧化功能的維他命
A、C及E可保護肌膚抵抗自由基的侵害,延緩衰老。

由於我屋企已經長期有一罐青瓜mask 係雪櫃standby, 所以我都幾期待青瓜面霜可以於日常保養中做到青瓜mask的效果!!!

凝霜質地不含油份, 抹開感覺清爽!!

清爽型產品我多數早上用, 一來要上妝不能用太黏笠產品, 二來對皮膚一整天的負擔沒那麼大~
由於是面霜所以我會作保養最後一步(之後先搽防曬), 搽完之後好似有一層薄膜咁, 清爽度十足之餘又唔會覺得太爽而繃緊,
可以blur到少少少少毛孔, 搽完等皮膚完全乾爽時上妝就唔會起屑~

明明感覺清爽但水份上升度唔錯! 滿意~~~~~
夏天會keep住用佢!!


後話: 
青瓜果醬味道比想像中甜, 而且搽麵包好像太稀身了! 有點可惜~~~~

售點: 
永安百貨(上環總店) // 銅鑼灣世貿中心 // 莎莎(指定店鋪) // Harvey Nichols (中環置地廣場) // 指定萬寧

*產品由PETERTHOMASROTH提供*


沒有留言:

發佈留言