2017年6月25日星期日

▌保養 ▌美白內外夾攻 ♥ Venus Lab White Platinum + Botanic Farm...*


今年可以話係我最勤力美白的一年喇!
無辦法啦, 因為去年經常在太陽底下工作+晚睡, 色斑變明顯而且膚色好暗沉!

年紀愈大愈難recover, 真係要內外夾攻先得喇!



月頭剛從首爾回港就收到 Beautylive 送來的兩件保養品,
剛巧我在首爾每天都超級好天氣, 而且在明洞弘大逛街時還一直被太陽伯伯落力照顧,
就算好好塗了防曬, 也超怕色斑會更嚴重了呀~~~
而且連續幾晚都凌晨(最後一晚還4時.....)才睡實在太過份喇, 返到香港皮膚簡直糟到不像話...........

講返呢兩件保養品先!
我頭先提到內外夾攻, 簡單黎講就係外敷內服啦~
首先介紹左內服先~我呢幾個月都開始食 supplement 補充身體不足, 也會吃去水腫的膠囊幫忙去腳水腫,
呢盒
Venus Lab White Platinum全效美肌鉑金錠就唔止美白, 仲有保濕、亮澤肌膚的效果架!



Venus Lab 來自日本, 比較為人熟悉的應該係用天然成份製成的皇牌纖型瘦身霜~
除左Body care 的產品之外仲有藥用保養品, 呢款全效美肌鉑金錠就係新推產品黎架!




留意返成份表, 每6粒(即係一日份量)就有高達600mg的維他命C, 和 高達240mg的 L-胱氨酸,
維C的美白褪黑功效應該唔陌生, 半胱氨酸是一種胺基酸, 具有抗氧化功能, 可抑制紫外線形成的黑色素, 擊退黑斑/雀斑等黑色素, 淨白皮膚。
除左呢兩種主打成份, 仲蘊含多達17種以上的尊貴美肌天然成分!

馬林胎盤、蝦青素 = 對抗紫外線影響, 防止肌膚老化。(
馬林胎盤係取自於北海道天然的鮭魚卵巢膜中所提取的成分, 富含骨髎原、透明質酸、彈性蛋白等31種養分, 是日本目前最矜貴及暢銷的美容成分之一!)

透明質酸、菠蘿神經酰胺 = 強效保濕、保持肌膚光澤。
生姜、橙皮苷、黑胡椒 = 加強血液循環, 改善暗沉。
羅漢果精華、綠茶素 = 改善糖化問題, 令皮膚不再暗黃。
維他命A、B2 和 B6 = 加強新陳代謝, 改善老化角質積聚。



一盒 HK$418 已經有180粒, 足足係一個月份量!



每日早餐和晚餐後各進食3顆就OK!




明明小時候唔怕吞藥丸, 但大個左之後唔知點解太大粒的藥丸成日會覺得卡在喉嚨....
好彩呢隻夠細粒, 接觸口水亦唔會即溶 <<< 最討厭呢種情況!!!




留意返有d supplement 食完可能會有胃部不舒服的情況, 但呢款so far 食左2星期都冇問題。



Venus Lab White Platinum全效美肌鉑金錠 當然唔會一食就有效果啦~
無論係外用定內服的產品, 
配合身體周期至少都要一個月先會見到有效果架!




講完內服就講埋外用啦!
呢枝同樣係 Beautylive 有售的 韓國天然品牌 Botanic Farm 的 全天侯輕薄水潤防曬乳 SPF38 PA+++




韓國護膚品牌何其多, 出名未必最好, 未聽過的又可能卧虎藏龍
翻查官網先知道 Botanic Farm 的產品都係選用植物為原材料, 產品亦唔添加對人體有害的化學成份。
而品牌早於2014年已經打入台灣同香港市場架喇!




佢既主要成份係龍頭竹樹液萃取, 可以
抗氧化、抗菌、抗炎, 又有亞洲白樺樹汁提供皮膚所需的胺基酸、維他命等, 成份list入面隨便check一種都係植物extract.....高達50%都係植物精華, 達到美白、抗皺、隔離紫外線三重功效。



搽防曬最怕泛白又黏笠, 呢枝都合格, 好易推, 既不泛白也不會覺得好焗身。



對於皮膚都無特別潤飾功能~


最近又爆痘了哈哈哈。

留意返, 我覺得呢枝防曬單用非常唔錯, 唔笠又唔厚, 而且防水防汗。
但係如果當妝前base的話, 係會比平時容易溶妝!
介意的話可以當做身體防曬~
而且佢無添加防腐劑、無丁羥甲苯、焦油色素、礦物油及活性劑, 對於皮膚的負擔都會比較少~


= G.I.V.E.A.W.A.Y =

唔知有冇朋友仔對
Venus Lab White Platinum全效美肌鉑金錠有興趣呢?如果有, 可以參加呢次小送禮啦! 會送出5日試用裝比大家, 共3份~參加方法:

1. Follow 我的 IG (a/c: winwin_winwin)
2. Like 我的 Facebook fanpage : 
https://www.facebook.com/WinWinXCatHui
3. 在 fanpage 送禮post 留言講低你的 IG Account

截止日期係6月30日~到時會抽出3位可以提供香港地址的朋友仔, 禮物將由平郵寄出~~~
抽唔中的朋友都可以去 beautylive 門市, 話你睇我呢篇介紹而黎, 購買
全效美肌鉑金錠都有折架!


beautylive
地址: 尖沙咀新港中心2/F Shop.224
Tel: 2603 2208
Facebook: https://www.facebook.com/beautylive.hk/

沒有留言:

發佈留言

▌保養 ▌卸妝都要講究 ♥ Brichrose+Co 潔顏油...*

近年迷上香薰精油, 尤其以花果味和木香為主,  所以不管是facial treatment還是護膚產品, 如果帶有喜愛的 香薰精油的味道就抗拒不了! Vegan Concept 是一個注重素食主義的天然護膚品網店, 所有產品都不會利用動物測試。 未用過 Vegan ...